Missie en visie

Onze missie

Onze missie bij Badmintonclub Zwijndrecht is het creëren van een inspirerende en ambitieuze groep waarin iedereen zowel recreatief als competitief de kans krijgt om zich uit te leven in de sport gebaseerd op onze waarden van gelijkheid, respect, betrokkenheid en persoonlijke inzet van de leden.

·      Wij zien badminton als verbindend element. Wij geloven in badminton als een krachtig middel om mensen van alle leeftijden, achtergronden en niveaus samen te brengen. Onze club is een familiale omgeving waarin de jeugd naadloos wordt geïntegreerd met andere leeftijdscategorieën. Door middel van gezamenlijke activiteiten, trainingen en evenementen streven we ernaar om een hechte band te creëren tussen alle leden, waarbij respect voor elkaar en fair-play zowel op als naast het veld centraal staat.

·     We moedigen onze leden aan om niet alleen enthousiast te zijn tijdens het spelen, maar ook om actief bij te dragen aan de clubwerking. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk tot het delen van ideeën om de clubervaring te verbeteren.

·     Onze ambitie is dat onze club wil dat iedereen op zijn niveau kan spelen en zich verder ontwikkelen. We streven niet naar zo hoog mogelijke prestaties als club, maar wel een gemeenschap waar iedereen welkom is om zich op hun gewenst niveau te ontplooien. Het spelplezier staat centraal, maar elke groep krijgt een kwalitatieve ondersteuning.

Door deze missie na te streven, streven we ernaar een bloeiende en dynamische badminton community te creëren waarin iedereen zich thuis voelt, plezier heeft en zich gemotiveerd voelt om bij te dragen aan de groei en het succes van BC Zwijndrecht."

 

Onze visie en strategisch plan

Badmintonclub Zwijndrecht streeft ernaar om de tofste badmintonclub in Zwijndrecht en omstreken te worden. Onze visie omvat de volgende pijlers:

1.      Onze club biedt veel speelmogelijkheden aan; ondersteund door een prima infrastructuur voor alle leeftijden en onderverdeeld in een reeks doelgroepen bestaande uit jeugdspelers, recreanten, senioren, competitie- en tornooispelers.

 

Voor onze jeugdspelers


·        Zij worden opgedeeld volgens leeftijd en niveau en begeleid door gediplomeerde trainers zodat zij op termijn kunnen deelnemen aan de jeugdcompetitie en tornooien   

·         Verder uitbreiden van het aantal jeugdspelers en de integratie in de andere deelgroepen van competitiespelers en recreanten


Voor onze recreanten en competitiespelers


·        Wij bieden onze spelers initiatielessen aan en promoten vooral de sportieve  en aangename sfeer waar eenieder volgens zijn niveau zich kan uitleven in de badminton sport.

·        Wij bieden iedereen de mogelijkheden aan om te kunnen deelnemen aan competitie en tornooien

      

Voor onze senioren

 

·        Voor de senioren + 55 j  werd een aparte groep opgericht die op een afzonderlijke moment onderling kunnen wedijveren om zich sportief te kunnen uitleven

2.     

W   Wij streven naar een sterk en enthousiast bestuur die de drijvende kracht moet zijn achter het succes van de club waarin de taken goed verdeeld zijn.

3.      Wij willen onze groeiende club verder uitbouwen in nauwe samenwerking met de federaties, de gemeente en de scholen door uitbreiding van de jeugdspelers en de integratie in de andere deelgroepen van competitiespelers en recreanten.