Groepsindeling

Basisgroepen

Als je start met badmintonnen, begin je in een basisgroep, afhankelijk van je geboortejaar. Als je zin hebt om deel te nemen aan het competitieve circuit en daar op inzet, kan je op termijn, in overleg met de trainers,  doorschuiven naar de competitieve groepen. Als je liever niet deelneemt aan het competitieve circuit blijf je in de basisgroepen ingedeeld.

Competitieve groepen

Als je voldoende techniek en vaardigheden hebt verworven en regelmatig deelneemt aan toernooien van het jeugdcircuit (minimum 4 op een seizoen), of in een competitieploeg zit, of geselecteerd bent voor extra trainingen bij de provinciale selectie PBA, word je ingedeeld in een competitieve groep.

Doorschuiven

Je kan in de loop van een seizoen doorschuiven van een basisgroep naar een competitieve groep in overleg met de trainer en jeugdverantwoordelijke, als je je daarvoor wil inzetten. Je kan pas doorschuiven als je aan voldoende toernooien in het jeugdcircuit hebt deelgenomen, of geselecteerd bent voor provinciale trainingen van PBA of in een competitieploeg van de club zit. Samen met de trainer werk je dan verder aan je techniek en vaardigheden. We verwachten dat je dan ook bereid bent om minstens 4 toernooien op een seizoen te blijven spelen.

Omgekeerd kan je natuurlijk ook terug van een competitieve naar een  basisgroep, bijvoorbeeld als dat niet meeviel voor jou, of het je niet lukt om aan voldoende toernooien deel te nemen.

 

Op basis van leeftijd

De indeling gebeurt in de eerste plaats op basis van je leeftijd (geboortejaar – inschrijvingsformulier). Je blijft een heel seizoen ingedeeld in die leeftijdscategorie, ook als je ondertussen verjaart. Pas volgende seizoen schuif je door naar een hogere leeftijdsgroep. Je  geboortejaar bepaalt de leeftijdsgroep waarin je valt:

  • Min 9 (Minibad): geboortejaar  2015 of 2016
  • Min 11: geboortejaar 2013 of 2014
  • Min 13:geboortejaart 2011 of 2012
  • Min 15: geboortejaar 2009 of 2010
  • Min 17: geboren in  2007 of 2008
  • Min 19: geboren in 2005 of 2006