PBA Jeugdcircuit

De Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen (PBA) is een vereniging die alle clubs uit haar provincie die officieel aangesloten zijn bij de Vlaamse Badmintonliga (afgekort VBL) groepeert en ondersteunt. Zo zijn er vijf provinciale raden in het Vlaamse landsgedeelte.

PBA Jeugdcircuit

De PBA organiseert een jeugdcircuit van toernooien. Het doel van het circuit is aan beginnende spelers en speelsters de mogelijkheid te geven om zich op regelmatige tijdstippen te meten met hun leeftijds- en niveaugenoten. Het circuit is laagdrempelig en zo een mogelijke opstap naar andere vormen van competitie, zoals de jeugdtornooien en de PBA jeugdcompetitie. Er doen heel wat clubs mee aan dit circuit. Zo zijn er een 10-tal toernooien tijdens een seizoen.

Een speler/speelster kan alleen deelnemen in zijn leeftijdsgroep (dus geen enkel in één groep en bijvoorbeeld dubbel in een andere groep); de reden hiervoor is dat dit vaak zeer ingewikkelde planningsproblemen geeft. De ontmoetingen worden zoveel mogelijk in poulevorm betwist. Bij onvoldoende inschrijvingen kunnen reeksen worden samengevoegd. In elke leeftijdsgroep wordt gespeeld: jongens enkel, meisjes enkel, jongens dubbel en meisjes dubbel. Er wordt geen gemengd dubbel gespeeld. Er wordt gespeeld naar 30 punten volgens het rally-point-systeem; er zijn geen verlengingen.

Voor de jongste spelers wordt er Minibad gespeeld. Dit betekent een aangepaste speelvorm: een lager net, een aangepast en kleiner terrein, alleen enkelspel. Er wordt naar twee winnende sets van 15 punten gespeeld.

Voor meer info zie ook de website van PBA : https://www.badminton-pba.be(‘Jeugdcircuit).

De details van de individuele ontmoetingen worden vooraf naar alle jeugdleden verstuurd. Als je wil meedoen, laat je dat weten via jeugd@bczwijndrecht.be, zodat we de inschrijving voor jou in orde maken. De club  betaalt het inschrijvingsgeld, daar hoef je zelf niets voor te doen.

De aankondigingen en uitslagen van deze ontmoetingen vind je op het toernooioverzicht.

Verwittig op tijd via mail of naar gsm jeugdverantwoordelijke als je onverwacht toch niet kan zodat we de organisator op tijd kunnen verwittigen! Dit is belangrijk voor de samenstelling van het wedstrijdschema! Bovendien betaalt de club voor je inschrijving.